Koledar dogodkov

Dogodek: 8. Dan Alpske konvencije

Datum: 19.05.2017 - 28.05.2017

Kraj: Tolmin

Različne lokacije: Bohinj, Posočje, Zgornjesavska dolina

Ministrstvo za okolje min prostor tudi letos organizira Dan Alpske konvencije. Rdeča nit strokovnega dela obeleževanja Dneva Alpske konvencije 2017 je trajnostna mobilnost, s katero ustvarjamo pogoje za razvoj zelenega gospodarstva v gorskih območjih. Širši javnosti bodo namenjeni številni dogodki, s katerimi želimo predstaviti načine izvajanja Alpske konvencije v vsakdanjem življenju.

POSVET

V petek, 19. maja 2017, se lahko v Bohinjski Bistrici udeležite posveta »Trajnostna mobilnost kot gradnik zelenega gospodarstva – Od Bohinjske proge do razvoja v Alpah« s predstavitvijo 6. poročila o stanju Alp. Sledila bo slavnostna predaja prenovljenega potniškega vagona avtovlaka na železniški postaji Bohinjska Bistrica in odprtje potujoče razstave o slovenskem inženirju Maksu Klodiču, ki je sodeloval pri gradnji Bohinjskega predora. Po slovesnosti bo avtovlak odpeljal do Mosta na Soči, niz dogodkov tega dne pa se bo zaključil na Posoškem razvojnem centru v Tolminu z odprtjem Info točke Alpske konvencije.


DOGODKI

Od 26. do 28. maja 2017 bodo potekali dogodki za širšo javnost in bodo vključevali odprtje
fotografske razstave, kulinarično druženje ter pester nabor vodenih izletov po naravnih in kulturnih znamenitostih Alp z bogatim spremljajočim programom. Letošnja posebnost bo televizijska oddaja Pozdrav iz Bohinja, pozdrav iz Alp, ki bo iz osrčja Alp nagovorila gledalce širom po Sloveniji.


ZA OSNOVNOŠOLCE

V sklopu Dneva Alpske konvencije 2017 se bodo med 23. in 26. majem 2017 zvrstile tudi različne aktivnosti za osnovnošolske otroke. V Trenti bodo v organizaciji Triglavskega narodnega parka potekali Belarjevi dnevi, v Cerknem pa delavnice na temo voda pod vodstvom Svetovne organizacije za naravo WWF.

Več o pestrem dogajanju pa v priponki.

Vabljeni!

SI kontaktna točka za Alpsko konvencijo/SI contact point for Alpine Convention:


Ministrstvo za okolje in prostor/ Ministry of the Environment and Spatial Planning
Direktorat za prostor, graditev in stanovanja/Spatial Planning, Construction and Housing Directorate

Dunajska 48, 1000 Ljubljana
Slovenija/Slovenia
tel: 00386 1 478 7361
mobi: 00386 51 650531
 

Copyright © 2011 LTO Sotočje