Koledar dogodkov

Dogodek: Etapna kolesarska dirka VN Idrije 2017

Datum: 19.05.2017 - 20.05.2017
Ura: 16:00:00

Kraj: Idrija
Lokacija: Idrija in okolica
Organizator: KD Sloga 1902 Idrija

Dirka, ki bo štela za pokal Slovenije za kategorije dečkov in deklic ter mlajših mladink, bo potekala od petka 19. do nedelje 21. maja in je sestavljena iz treh etap:

1. Vzpon na Razpotje – petek 19.5.

2. Kronometer v Idrijsko Belo - sobota 20.5. 

3. Dirka po ulicah Idrije – nedelja 21.5.  

Etapna dirka VN Idrije je edinstvena večdnevna dirka za mlajše kategorije v tem delu evrope.

V petkovi prvi etapi kolesarji grizejo kolena na kratkem, a dokaj zahtevnem vzponu od Hladnika v Srednji Kanomlji na Razpotje. V 3,7km dolgem vzponu morajo premagati 257m višinske razlike klanca s povprečnim naklonom 6,7%, pri tem pa je naklonina najstrmejšega odseka kar 13,8%.

V drugi etapi – kronometru v Idrijsko Belo, fantje in dekleta v posamični vožnji bijejo boj s časom in 5,8 km dolgo traso po ozki dolini reke Idrijce v osrčje Krajinskega parka.

Nedeljsko dopoldne je rezervirano za tretjo etapo – krožno dirko po ulicah Idrije. Tehnično zelo zahtevna 1250m dolga trasa je začinjena s kratkim, a dokaj zahtevnim vzponom na vrhu katerega je vsakih nekaj krogov tudi gorski cilj. Da je bila mera polna, pa je vsakih nekaj krogov na ravnem delu v Rožni še leteči cilj.

Tako kot na največjih dirkah se deklice in dečki borijo za zmagovalne majice  - pri nas seveda v barvah idrijske zastave. Najžlahtnejša je živo srebrna majica, ki jo prejme najhitrejši po času. Zlato majico dobi tisti, ki na ciljih in letečih ciljih osvoji največ točk. Za najboljšega hribolazca pa je rezervirana cinobaritna majica oz. rdeča pikasta majica.Copyright © 2011 LTO Sotočje