32. Festival idrijske čipke - 14. do 16. junij 2013

datum: 16.04.2013

kategorija: Novice

Pomembna mednarodna etnološka, gospodarska, kulturna, izobraževalna in zabavna prireditev v Idriji, ki prikazuje možnosti razvoja tradicionalne obrti tudi v prihodnje. Mesto v teh dneh gosti številne strokovnjake s področja čipkarstva, obiščejo ga vsi, ki jim je idrijska čipka izziv ustvarjalnosti. Festival se odvija na različnih lokacijah v Idriji. Razstave izdelkov so v pokritih prostorih, zabava in drugi spremljevalni dogodki pa potekajo na prostem.

Oglejte si PROGRAM 32. FESTIVALA IDRIJSKE ČIPKE 2013
 

 • Ne zamudite svečane prireditve ob odprtju festivala.
 • Klekljarice in klekljarji ste vabljeni na strokovne delavnice klekljanja za odrasle v organizaciji Čipkarske šole Idrija.
 • Prava paša za oči so vedno odlično pripravljene domače in tuje razstave čipk, na katerih si lahko ogledate nove načine uporabe idrijske čipke, sodobne izdelke z idrijsko čipko in tradicionalne čipke.
 • Največji dogodek v nedeljo je državno tekmovanje otrok in odraslih v klekljanju za priznanje Ivanke Ferjančič, na katerem se zbere veliko tekmovalcev in seveda gledalcev.
 • Izkoristite priložnost za nakupe na sejmu domače in umetnostne obrti ter klekljarskih pripomočkov.
 • Tudi idrijske ulice ne samevajo – po različnih kotičkih mesta boste lahko občudovali izdelovanje čipk klekljaric iz Društva klekljaric idrijske čipke ter učencev in učenk Čipkarske šole Idrija.
 • Ob večerih se z idrijskega trga razlega dobra glasba ob nastopu slovenskih glasbenikov.
 • Za kosilo ali večerjo priporočamo idrijsko kulinarično specialiteto, odlične idrijske žlikrofe, ki so evropsko zaščiteni - kulinarične dobrote Idrijčanov


  Zloženka o Festivalu idrijske čipke
  Za vas smo organizatorji festivala pripravili splošno zloženko o Festivalu idrijske čipke, ki vas seznanja z dogajanjem na festivalskem koncu tedna. Preberite si, kakšni dogodki spremljajo festival in obiščite Idrijo tretji konec tedna v juniju.
  ZLOŽENKA


  NAKUP DARIL IN IZDELKOV Z IDRIJSKO ČIPKO

  Izdelke z idrijsko čipko lahko kupite v SPLETNI TRGOVINI Darila. Obiščite spletno trgovino, kjer boste našli lepa darila za svoje najdražje in poslovne partnerje.

 

Festival poteka tudi v primeru slabega vremena (dogajanje se prestavi pod šotor).

 

Copyright © 2011 LTO Sotočje