Renče-Vogrsko
Renče, Bukovica, Volčja Draga, Vogrsko, Dombrava in Oševljek.

Občina Renče-Vogrsko je sestavljena iz 6 naselij in sicer Renče, Bukovica, Volčja Draga, Vogrsko, Dombrava in Oševljek. Sosednje občine so občina Šempeter-Vrtojba, Mestna občina Nova Gorica in občina Miren-Kostanjevica.

Naselje Renče leži pod hribom Veliki vrh, katerega krasi še eden redkih obstoječih napisov TITO, skozi vas teče reka Vipava, ki je bogata z ribami.

Na sploh je v Občini Renče-Vogrsko ribolov priljubljen šport, poleg reke Vipave imate možnost ribolova tudi na umetnem jezeru Vogršček, ki se nahaja na robu vasi Vogrsko, ki pa spada pod Mestno občino Nova Gorica. Ob jezeru je tudi urejena pešpot po kateri lahko prehodite celo pot okrog jezera, možnosti imate tudi na več različnih razdalj in sicer 6 km, 12 km in 20 km. Možnosti pohodništva pa nam nudi tudi najvišji vrh nad Renčami Trstelj, ki je priljubljena destinacija pohodnikov. Trstelj je poznan po svojem razgledu z njega je namreč mogoče videti celo Gorico z okolico, hribe in morje, na vrhu pa je tudi koča, kjer se lahko utrujeni pohodniki okrepčajo.

Skozi vas Volčja Draga in Dombrava poteka redna povezava železniškega prometa Nova Gorica – Sežana, tukaj se namreč poti razdelijo proti osrednjemu delu Slovenije oz. proti obali.

Občina Renče-Vogrsko
Bukovica 43
Si-5293 Volčja Draga
T:
+386 (0)5 338 45 00
F:
+386 (0)5 338 45 10
E:
info@rence-vogrsko.si
W:
www.rence-vogrsko.si

Copyright © 2011 LTO Sotočje